Saturday, November 19, 2011

Kenali Teknolgi Nikon "D"

Pretasi Untuk Mendapat Kreativiti
     Nikon DSLR "D" adalah kemuncak untuk menjadikannya sebagai produk teknologi yang terkemuka dari segi gambar dan evolusi kamera tersebut. "D" meneruskan pencapaiannya untuk memberi inspirasi yang kreatif kepada jurugambar.

Keaslian
     Dengan perubahan era fotografi,"D" juga berubah dengan mengikut kadar kesesuaian pada kesemua pengguna di seluruh dunia untuk menjadikannya produk yang sempurna dalam kategori SLR. "D" juga ialah produk Nikon yang tradisional dalam pembuatannya dalam teknologi. Dibina dengan prestasi yang menarik dan unggul dan menyenaraikan setiap model "D" dalam kelasnya yang tersendiri.

Bukti "D"
     "D" sudah pastinya membuktikan tentang kualiti spesifikasinya. Tetapi ini berkenaan dengan sesetangah prestasi "D". Dan sesetengahnya lagi ialah etika Nikon dan juga pemberian inspirasi kepada pengguna.
     Sebagai contoh,kualiti gambar kini bukannya berdasarkan jumlah pixel yang terdapat pada kamera tersebut tetapi kualiti gambar yang tinggi bermakna berkeupayaan menangkap gambar yang emotional. Ini membuktikan kemampuan Nikon dalam meneruskan imaging philosophy iaitu keupayaan teknologi.
     Nikon percaya setiap kamera haruslah mempunyai keupayaan dari segi  fungsi dan etika. Kecantikan dalam gambar tercapai apabila kemampuan bercampur dengan prestasi. Prestasi kamera bukannya di hakimi dengan kualiti gambar pada akhirnya. Tapi dihakimi dengan kebolehannya yang menggabungkan kesemua elemen untuk di proses. Daripada membawanya,memegang dan menekan shutternya. "D" digambarkan bukan sahaja seseuai dengan tangan kita yang menggunakannya tapi menjadi rakan kita ketika menggunakannya. "D" memberi inspirasi untuk mendapatkan suasana yang teristimewa seumur hidup sewaktu memegang kamera tersebut.

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews